A legtöbb coachnak van egy tematikája. Ezek a coachok javítják, és foltozzák az életedet és bizniszedet - egy kicsit. Én életeket változtatok meg. Nincs tematikám. Belőled dolgozok a coaching során.

Egy korábbi ügyfelem, mára jó barátom, Tusnádi Roland, egy igazán sikeres business coach, ezekkel a jellemzőkkel ajánlott egy ismerősének, aki coachot keresett:

"A Bedő Tomira van szükséged. Olyan mint egy nagyszerű jazz zenész, csak coachingban. Az évek során a világ legjobbjaitól tanult, megannyi emberrel dolgozott, és mostanra, amikor ott van egy ember előtte, csak improvizál, és "játssza a megfelelő hangokat" az alapján, hogy mire van igazán szüksége annak a személynek, hogy megváltozzon az élete."

De nem így kezdődött. 13 évvel ezelőtt indultam el az önismereti úton, egy zárkózott, céltalan személyként. Elhatároztam, hogy megváltoztatom az életemet. Majd az évek során gyökeres átalakulást tapasztaltam mind a mentalitásomban, mind az életkörülményeimben.

Szert tettem egy olyan anyagi életre, ami lehetővé tette, hogy évente 4-6 hónapot a világ különböző pontjain töltsek, többnyire tréningeket látogatva, ahol igyekeztem a világ legjobbjaitól tanulni különböző területekről, mint Vállalkozás, Emberi transzformáció, Személyes fejlődés, Kimagasló teljesítmény, és Spiritualizmus. Hiszek az önképzésben, és az évek során több mint 40.000.000 Ft-ot fordítottam a személyes és szakmai fejlődésemre, a legjobbak közé tartozó coachok, mentorok, és tréningek által.

Az elmúlt 10 évben lehetőségem volt több mint 1000 emberrel folytatni coaching beszélgetéseket, és hatással lenni az életükre kimagasló teljesítmény, szociális készségek, emberi kapcsolatok, üzleti/karrier sikerek, és belső egyensúly területén. Köztük voltak Világ- és Európa-bajnok sportolók, felsővezetők (pl. Microsoft), világ legjobbjai közé tartozó profi pókerjátékosok, sikeres cégvezetők és vállalkozók, valamint egyéb területeken hazai vagy nemzetközi szinten vezetőnek számító személyek.

Ennyi ember után már kirajzolódtak elég egyértelműen azok a minták, amik kudarchoz vagy sikerhez, elégedetlenséghez vagy boldogsághoz vezetnek.

Hiszem azt, hogy rendkívüli potenciállal rendelkezünk, amit a megfelelő tudatossággal, önismerettel, és eszközökkel ki tudunk aknázni, és ezáltal egy kimagasló életet teremthetünk magunk, szeretteink és mások számára.

Szenvedélyemmé vált, hogy megértsem mi működtet minket embereket, és mi határozza meg, hogy mennyit aknázunk ki a bennünk rejlő adottságokból és potenciálból.


Van két közeli barátom, akik mindketten visszatértek a halálközeli élményből. Egymástól külön azt mondták, hogy az fog számítani a halál pillanatában, hogy felismertük-e a bennünk rejlő adottságokat, amikkel ideszülettünk, és arra használtuk-e, hogy jobbá tegyük vele a világot. Ugyanebben hiszek. Tudom, hogy mindannyian egy-egy puzzle darab vagyunk a nagy képben, sajátos adottságokkal, és a célom, hogy abban támogassak személyeket, hogy a saját maguk legjobbjai legyenek, felszínre hozva a bennük rejlő adottságokat és ezáltal éljenek egy igazán feltöltő életet.

Privát ügyfelekkel folytatott együttműködések mellett, általában indítok 3-5 hónapos Mastermind programokat. Jelenleg The Brotherhood Mastermind 2020 néven fut egy 3 hónapos programom olyan férfiaknak, akik szeretnék még teljesebben megélni az életüket szakmai és személyes téren, és részese lenni egy támogató, inspiráló, számonkérő férfi közegnek. 


Az elmúlt 10 évben dolgoztam több mint 1000 emberrel. Tucatnyi előadást tartottam. 7 db Mastermind csoportot vittem. Csináltam elvonulást Costa Ricára. Valamint írtam egy könyvet a nemzetközi profi pókeres közösségnek, amelyben megosztottam részletesen a tapasztalásaimat, amiket szereztem több mint 300 profi pókerjátékossal folytatott munkám során, köztük olyanokkal, akik mára a világ legjobbjai közé tartoznak.

Maximálisan hiszek a coaching erejében. Az évek során rendkívüli átalakulásoknak lehettem szemtanúja az ügyfeleim életében, valamint magam is megtapasztaltam az erejét a saját életemben.


Más dolgok, amelyeket talán szeretnél tudni rólam:

  • A fő hajtóerőm a Kiválóvá válás, és Hozzájárulás mások életéhez.
  • Perfekcionista vagyok néha. Ez volt részben a forrása megannyi sikeremnek és frusztrációmnak is.
  • Imádok egyedül utazni. Sok ember furának tartja. Ez volt az egyik legjobb módja a személyes fejlődésemnek.
  • Van egy férfiköröm már 2 éve. Hatan vagyunk benne barátok, rendkívüli személyekkel vagyok körülvéve, akik kimagasló mentalitással és eredményekkel rendelkeznek. Minden kedden 18 órakor találkozunk. Valamint van egy mentorunk is, aki az egyik legvagyonosabb férfinak számít az országban. A férfikörünk igazán nagy hatással volt az életünkre.
  • Konfrontáló és direkt tudok lenni néha a visszajelzéseimmel.
  • Mélyen elmerültem az elmúlt négy évben a spiritualitás és személyes megelégedettség témakörökben, és ez igazán nagy hatással volt az életemre, valamint jó egyensúlyt adott a céltudatos, megvalósító, siker-orientált énemnek.
  • Vannak témák, amikkel nem vagyok igazán képben, pl. politika. Viszont a saját területeimen szakértőnek gondolom magamat: Emberek, Kimagasló teljesítmény, Sikerpszichológia, Személyes fejlődés, és Férfi-Női kapcsolódás.
  • Igazán inspirálnak azok a személyek, akik nagy hatással vannak az emberiségre: Elon Musk, Jeff Bezos, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Martin Luther King.
  • Emellett szintén inspirált az évek során, hogy kiemelkedően sikeres személyeket tanulmányozzak: Michael Phelps, Arnold Schwarzenegger, Richard Branson, Sam Walton, Kobe Bryant, Walt Disney stb.
  • Az emberek azt mondják, hogy a jelenlétem igazán megnyugtató, és segít nekik megtalálni egy belső egyensúlyt, valamint más perspektívából látni az életüket.