2021-01-16 Tamas Bedo

A férfi-női kapcsolódás 5 pillérje

Ezt a bejegyzést egy tegnapi coaching beszélgetés ihlette. Egy sikeres üzletember volt nálam, aki életének ezt a fontos, párválasztással kapcsolatos pillérjét is szeretné helyrerakni.

Valószínűleg kevés férfi van ma idehaza, aki annyi időt, és energiát dedikált annak, hogy megértse a férfi-női kapcsolódás működését, és oktassa azt rengeteg férfinak, mint ahogy azt tettem egy 10 éven keresztül. Ez volt az egyik fő téma, amelyet annak idején igazán meg akartam érteni, és tapasztalati szinten átlátni a természetét.

Ezek a tapasztalatok alapján az egyszerűség kedvéért 5 pillérben fogalmaztam meg, hogy a férfi részéről mire van szükség ahhoz, hogy egy őszinte, tiszteleten alapuló, mély és szenvedélyes férfi-női kapcsolódás alakulhasson ki, amikor elkezdődik az ismerkedés.

Habár arra ebben a bejegyzésben nincs mód, hogy kifejtsem a pontokat, mégis röviden érintem ezeket:

 

1️⃣ A nők iránti szeretet és tisztelet

Amikor egy férfi elkezdi azt keresni, hogy mi a gyönyörűség a női nemben, a női esszenciában, akkor varázslatos dolgokat találhat, amelyek aztán elkezdhetik átformálni a szemléletét.

Évekkel ezelőtt hallottam egy nagyszerű férfitól, hogy az a küldetése, hogy a nők újra gyönyörűnek érezzék magukat mellette. Amint elkezdtem jobban magamévá tenni ezt a perspektívát, a nőkkel való kapcsolódásom is megváltozott.

Emellett sok férfi a sérülései miatt nem mutat tiszteletet a nő felé, gyakran a saját félelmei és bizonytalanságai leplezéséből kifolyólag. Mégis a tisztelet az alapja egy valódi, tiszta kapcsolódásnak.

 

2️⃣ Szexuális vágy megélése

A mai társadalomban rengeteg szégyen társul a szexualitáshoz. Férfiak gyakran nem merik felvállalni, és megélni, ha beindul bennük a vágy egy nő iránt.

Előfordul, hogy nem élik meg, vagy pornóba csatornázzák, vagy pedig valaki nem képes uralni, és ez teljesen eltorzítja a viselkedését nők felé, amellyel érzelmi sérüléseket okoz nők számára.

Ugyanakkor, ha egy férfiben ott a nő iránti szeretet és tisztelet, és felengedi a benne levő vágyat a nő iránt, az rendkívül vonzó tud lenni a nő számára. Elgondolkodtató sok férfi számára, amikor hallják, hogy a nők akarják érezni, hogy kívánják őket, akarják őket, vonzóak a férfi számára. Értelemszerűen abban az esetben, ha a nő azt érzi, hogy biztonságban van ezzel együtt a férfi mellett.

 

3️⃣ Önazonosság

Összhangban van-e a férfiban, hogy mit gondol, mit érez, mit kommunikál, és hogyan cselekszik. Felvállalja-e azt, ami benne van, akár vágyakról, akár bizonytalanságokról legyen szó. Vagy pedig nem vállalja fel ezeket, és inkább játszmázik, álarc mögé bújik. Őszintén kommunikál-e, vagy pedig valami miatt blokkolja a szabad önmegélését, és kifejezését a nő irányába.

Ide tartozik szintén, hogy emberként tekintsen saját magára, elfogadva, hogy nem kell szuperhősnek lennie, és ugyanúgy elfogadva, hogy a nő is ember, akinek szintén megvannak a saját nehézségei, félelmei. Ekkor megjelenhet egy őszintébb, önazonosabb, empatikusabb kapcsolódás.

 

4️⃣ Adni vs. Elvenni

Gyakran nem könnyű felismerni, milyen rejtett módokon próbálunk elvenni a másik féltől. Rejtett módon akarhat a férfi szert tenni validációra, elismerésre a nő részéről a viselkedésével. Szándékai mögött ott húzódhatnak rejtett elvárások. A megvásárolt ital, vagy vacsora a lánynak, az ártatlannak tűnő elejtett bók, mind-mind történhet elvárások nélkül, tiszta értékadásból, vagy pedig egy rejtett elvárásból a nő felé.

Ezzel szemben teljesen más kapcsolódás alakul ki, ha a nő is azt érzi, hogy a férfi adni akar számára. Amikor a férfi rendben van magával, a nőt emelni akarja, és azt akarja, hogy a nő ragyogjon mellette, mert már nem saját maga értékességét kell bizonygatnia.

 

5️⃣ Jelenlét

Végül, de nem utolsó sorban pedig talán az egyik legfontosabb. Ott legyen a férfi a nő számára egy tiszta figyelemmel, jelenléttel. Rengeteg nő panaszkodik arra, hogy a férfi ott van testben, de fejben teljesen máshol van. Nem képes tiszta figyelemmel ott lenni a nő számára, azzal hallgatni és érezni őt.

Amint a férfi visszaérkezik a testébe, összhangba kerülhet a benne levő maszkulin-feminin energia, és egy olyan teret tud biztosítani a nő számára, amelybe belelazulhat, felszabadulhat, és újra ragyoghat.

***

Ezek olyan pillérek, amelyekről azt gondolom a férfi részéről segítenek megteremteni a megfelelő alapot egy rendkívüli kapcsolódással a nővel az ismerkedés során.

Nyilván ehhez a nő is kell, hogy belerakja a saját részét, de ha a férfi ilyen módon közelíti őt meg, az már gyakran segít a nőnek, hogy akár a korábbi sérülései, és félelmei ellenére is fokozatosan el tudjon kezdeni kibontakozni, és kettejük között egy mesés kapcsolódás alakulhasson ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *