2021-01-10 Tamas Bedo

A lezárt szív

A napokban volt egy coaching beszélgetésem egy amerikai nővel, akivel elkezdtünk egy együttműködést.

Itt van egy csodálatos nő, hatalmas szívvel, aki folyamatosan segíti és támogatja a környezetében levő embereket. Azonban nem tudott mit kezdeni a csalódásokkal, amik érték őt az évek során, főleg férfiakkal kapcsolatban.

Volt egy pont évekkel ezelőtt, ahol egy több éves kapcsolata után végül depresszióba mélyedt, és elkezdett nagyobb súlyt felszedni. Habár ezekben ért el változást részben terápia hatására, belül még ugyanúgy a múltbeli mintákat éli.

Szeretne egy örömteli, élvezetes életet élni, belső összhanggal rendelkezni, és boldog párkapcsolatban lenni. Ugyanakkor ezt kint tartotta eddig az életéből.

Hatalmas elvárásokat rakott magára, hogy mikor lehet értékes (ugyanazt élve mint kislányként tapasztalt édesapja felé).

Kialakított egy kemény páncélt, hogy megvédje magát, ezzel pedig lefojtva a benne élő feminin minőséget. Mélyen belül pedig csak figyelemre, és szeretetre vágyott.

Hogy ne élje át újra a csalódás lehetőségét, inkább olyan férfiakkal kapcsolódott, akik nem voltak elérhetőek.

Akart egy megfelelő férfit találni, de valójában a figyelme tudta nélkül arra irányult, hogy ezt elkerülje.

– “Milyen lenne, ha találkoznál egy nagyszerű, érzelmileg elérhető férfival?”
– “Uhh, hát az félelmetes lenne”

Félelmetes volt számára belegondolni, hogy ha tényleg van egy megfelelő, elérhető férfi, akkor az már nem lehet kifogás arra, hogy miért ne nyíljon meg újra.

Valójában, amint egy nő elkezdi értékelni magát, ellazul és egyre inkább jól érzi magát a bőrében, nem csak rendkívül vonzóvá válik a kisugárzása a férfiak számára, de megvan a tartása is ahhoz, hogy ne függjön már a férfitól, és játszmázás helyett arra késztesse a férfiakat körülötte, hogy érettebb módon jelenjenek meg. Ezáltal pedig kiszűrve azt, aki valóban képes is erre.

Nem érdemes úgy leélni egy életet, hogy a múltbeli érzéseket próbáljad meg elkerülni azzal, hogy igyekszel távol tartani a helyzeteket, ahol szerinted újra előjöhetnek. Helyette a figyelmeddel azon lehetsz, hogy élvezd a kapcsolódást a férfival a pillanatban.

Amint elkezdesz nyitni belül, úgy alakul át a külvilágodban is, hogy ki jelenik meg körülötted.

Engedd meg magadnak, hogy belelazíts minden félelembe, ami ott lehetett benned. Ezáltal pedig elkezdhetsz újra ragyogni és szabadon áramolni belülről.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *