A magunknak mesélt történetek fogságában

Az elmúlt pár napot Tel-avivban töltöttem, hogy kicsit elvonuljak, környezetet váltsak, és kimozduljak a mindennapi rutinokból.

Volt egy érdekes beszélgetésem egy taxi sofőrrel itt. Elmondta, hogy mennyire tetszik neki, hogy fogtam magam, és egyedül elutaztam ide. Egy barátja már évek óta hívja őt, hogy látogassa meg Dániában, ahol mindent fizetne számára.

Azonban eddig képtelen volt elmenni. Elmondása szerint nem tud, mert négy gyereke van, akiket el kell látnia, és ha nem dolgozik, akkor nincs is bevétel.

– Mióta vagy taxi sofőr?
– 25 éve.
– És szereted?
– Ha lenne bármi más lehetőség, akkor odaadnám egyből a kulcsot, és váltanék.
– Jelentkeztél már valami más pozícióra?
– Nem olyan egyszerű. Idős vagyok már, fel se vennének.
– Szóval meg sem próbáltad.

Gyakran annyira beleragadhatunk a fejünkben levő sztoriba, hogy azt érezzük nincs kiút, és már nem is próbálkozunk. Ekkor jön a reménytelenség állapota.

Read more

A férfi-női kapcsolódás 5 pillérje

Ezt a bejegyzést egy tegnapi coaching beszélgetés ihlette. Egy sikeres üzletember volt nálam, aki életének ezt a fontos, párválasztással kapcsolatos pillérjét is szeretné helyrerakni.

Valószínűleg kevés férfi van ma idehaza, aki annyi időt, és energiát dedikált annak, hogy megértse a férfi-női kapcsolódás működését, és oktassa azt rengeteg férfinak, mint ahogy azt tettem egy 10 éven keresztül. Ez volt az egyik fő téma, amelyet annak idején igazán meg akartam érteni, és tapasztalati szinten átlátni a természetét.

Ezek a tapasztalatok alapján az egyszerűség kedvéért 5 pillérben fogalmaztam meg, hogy a férfi részéről mire van szükség ahhoz, hogy egy őszinte, tiszteleten alapuló, mély és szenvedélyes férfi-női kapcsolódás alakulhasson ki, amikor elkezdődik az ismerkedés.

Habár arra ebben a bejegyzésben nincs mód, hogy kifejtsem a pontokat, mégis röviden érintem ezeket:

Read more

The Brotherhood Mastermind 2019

Tegnap lezárult a 3 hónapos ‘The Brotherhood Mastermind’ férfi csoportommal a folyamat. Igazi bajnokokkal lehettem körülvéve az elmúlt időszakban.

Voltak, akik most nem tudtak velünk lenni, vagy csak online tudtak külföldről becsatlakozni. Mindezek ellenére igazán feltöltő volt közösen visszatekinteni a megtett útra.

Rendkívül hálás vagyok, hogy támogathattam ezeket a férfiakat, és én is rengeteget kaptam általuk.

Kialakult egy olyan őszinte, bizalmi, támogató, inspiráló légkör, amiben egyszerűen jó bent lenni. Amolyan ‘hazaérkezés’ érzete van, ahogy többen megfogalmazták.

Rendkívül ritka, hogy ez valakinek ott legyen az életében, gyakran még a barátok körében sincs meg ez a fajta tér.

Nehéz szavakba önteni és konkretizálni, hogy mi is zajlik egy ilyen folyamatban. Legtöbben gyorsítósávnak hívták, amely egy rövid időszak alatt rendkívüli fejlődést biztosít.

 

Ami létrejött egy ilyen támogató tér hatására a résztvevőknél többek között:

Read more

Életem egyik legnagyobb kihívása… (és tanítása)

Van egy történet az életemből, amelyet meg szoktam osztani néha egy-egy személlyel, amikor azt érzem, hogy releváns lehet számára. Azonban most megírom egy bejegyzésben is, hátha ad inspirációt a megfelelő embereknek.

Read more